Achtergrond


Vroeger
Al heel jong, ik was zo’n jaar of vijf, leerde mijn moeder mij breien. Ik probeerde mijn eigen truitjes en vestjes na te maken voor mijn poppenfamilie en dat lukte vrij aardig. Heel wat jaren later maakte ik van mijn hobby een tijdlang mijn beroep – Boukh’ boutique in Abcoude – en breide behalve voor particulieren  voor ontwerpers als Frank Govers en Frans Molenaar. Ook de Scheepjeswolfabrieken wisten mij te vinden en ik kreeg regelmatig opdrachten van de Geïllustreerde  Pers. Ik ontwierp een model, voerde het uit en maakte een patroonbeschrijving.

Nu
Ondertussen  wat ouder en met meer vrije tijd, werkte ik jarenlang voor een gerenommeerd handwerkmagazine. Inmiddels heb ik me echter toegelegd op het breien van bijzondere kussens, plaids, poefs en vloerkleden. En net als vroeger werk ik voor mezelf en opdrachtgevers vanuit een passie voor ambachtelijke , functionele breisels met allure en een perfecte afwerking. Maar het accent is verlegd van gebreide jassen, truien en vesten op maat naar ‘handknitted interior decorations’. Ik ben te vinden op Lifestylebeurzen en Countryfairs en geef workshops voor groepen van zes tot tien deelnemers.

Toekomst
Vanaf volgend voorjaar geef ik workshops in mijn nieuwe woonplaats Frederiksoord, in een prachtige wilde tuin onder een oude kastanjeboom. Ik ben dan een hele of halve dag uw gastvrouw en docente en als afsluiting is er voor de liefhebbers een bezoek aan mijn atelier/expositieruimte.

Meer dan breien alleen
Breien blijft mijn eerste liefde, maar ondertussen dringen zich toch andere technieken op. Zo blijkt vilten ook heel aantrekkelijk en inspirerend en af en toe probeer ik een combinatie van beide. Daarnaast vind ik borduren, naaien (machinaal en met de hand) en met kralen werken steeds interessanter.

Informatie
Wilt u de prijs weten van een gefotografeerd item of heeft u andere vragen dan kunt u mij mailen of bellen. Voor werk in opdracht wordt vooraf een prijs en termijn bepaald. Het tarief voor een workshop is afhankelijk van het aantal uren, het materiaal en de moeilijkheidsgraad van het werkstuk. Ga naar de contactpagina.